Среща с представители на културата и изкуството проведоха днес кандидат-депутатите от

...
Среща с представители на културата и изкуството проведоха днес кандидат-депутатите от
Коментари Харесай

Среща с представители на културата и изкуството проведоха кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС

 _2024 izbori_v013

Среща с представители на културата и изкуството организираха днес кандидат-депутатите от ГЕРБ-СДС доктор Красимир Събев, Васил Седянков и Андриян Петров, оповестиха от пресцентъра. В нея взеха присъединяване работещи в регионалната библиотека, художествената изложба и историческия музей на Смолян.

 

„ Ние желаеме да се представим пред вас като хора, като планове и амбиции, само че и да чуем какво е вашето мнение, какви са вашите очаквания към нас. Ако през последните години правихме опити и търсихме новото, пристигна миг, когато би трябвало да кажем в каква посока отива държавата ни. Ние си даваме сметка, че резултатът от положителното не идва веднага, а вредата от грешките идва бързо и е дълъг хоризонтът за поправянето й. В този смисъл през последните три години всички усетихме по какъв начин опитите не способстваха за нищо положително “, означи д-р Събев.

 

По думите му работата, която се прави от хората на изкуството и културата, е не толкоз забележима, колкото осезаема. На свършеното от тях се дължат моралните устои, нравствените полезности, образува се усетът за красота, за подреденост, за истина и правота. 

 

Той прикани участниците в срещата да кажат какво би трябвало да се направи, за да се усъвършенства средата им на живот и творчество. 

 

„ От това, което се случва, берем позор, може би и от наши, само че множеството е от чужди неточности. Нашите обитаеми места са оживели и са се крепили основно на три дирека, казано по родопски - обучение, просвета и религия. Оттук е и това особено отношение към вашите институции. Виждате в Широка лъка по какъв начин вървят нещата. Ако го няма Музикалното учебно заведение, ще е едно крайпътно населено място. Ако го няма това отношение към образованието, пак е същото. Виждате остарялото учебно заведение до църквата какъв прекрасен обект стана. Сега имаме четирима шефове с 80 възпитаници в Музикалното училище, два центъра за деца, 20-тина деца в главното учебно заведение “, обобщи кметът на Широка лъка Васил Седянков, който е трети в листата на ГЕРБ-СДС за Смолян. 

 

Според Андриян Петров – четвърти в листата, има институции, от които зависят доста неща, свързани с нашия район, а спецификата му е позната на всички. 

 

„ Мога да кажа, че в библиотеката, музея и галерията работят хора с големи сърца. Благодарение на вашите старания и всичко, което допълнително правите, се стигна до позитивна смяна във всяко отношение. Регионът ни обаче изисква освен специфични старания, само че и специална подкрепа, с цел да си запазим младежите при нас. Има такава наклонност, но ако ние не променим в действителност обстановката, ще се позадържат известно време и отново ще избягат. Аз съм единствен от сферата на културата, в нито една друга листа няма човек от нашето тесто “, уточни Петров. 

 

От своя страна работещи в културните институции изискват да се направи всичко допустимо, само че да се отворят европейските фондове за България. Обясниха, че европейските средства на този стадий са недостъпни, а това изключително доста им връзва ръцете. На европейски средства разчитат те за осъществяване на голям брой планове и начинания.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР